Nog één nachtje en dan wordt dit winterkookboek opgeborgen; tot begin december 2013 duurt z'n zomerslaap. Oef, zou het dan toch lente worden?


I
In dit kookboek, beter reclameboek, uitgegeven in 1920, staan overigens aardige recepten. Toegegeven, de basisingrediënten zijn ons wat vreemd: Delftsche slaolie is olie van olie (=pinda)nootjes, Delfrite is een vast vet, ook van pindanootjes en Delfia werd gemaakt van kokos. Mij lijkt dat onze olie en margarine aardige alternatieven zijn. Wat te denken van: Bruine boonensoep met kerry, Aardappel-pie, Kalfsvleescroquetten, Filosoof, Plukvisch, Stokvisch-koekjes, Pommes château, Heete bliksem, Spruitjes met kastanjes, Hollandsche saus, Vegetarische jus, Sla van Brusselsch lof, Gebakken grutjes, Arretje-cake, Drabbelkoeken, Pound cake, Gevulde cake..... Die laatste heb ik vandaag gemaakt. Je maakt een deegbeslag van het recept van 'pound cake' - eigenlijk niets anders dan de Franse 'quatre quart-cake' - en mengt daar 200 gram vruchten door: krenten, rozijnen, sukade of gember.
In dit kookboek, beter reclameboek, uitgegeven in 1920, staan overigens aardige recepten. Toegegeven, de basisingrediënten zijn ons wat vreemd: Delftsche slaolie is olie van olie (=pinda)nootjes, Delfrite is een vast vet, ook van pindanootjes en Delfia werd gemaakt van kokos. Mij lijkt dat onze olie en margarine aardige alternatieven zijn. Wat te denken van: Bruine boonensoep met kerry, Aardappel-pie, Kalfsvleescroquetten, Filosoof, Plukvisch, Stokvisch-koekjes, Pommes château, Heete bliksem, Spruitjes met kastanjes, Hollandsche saus, Vegetarische jus, Sla van Brusselsch lof, Gebakken grutjes, Arretje-cake, Drabbelkoeken, Pound cake, Gevulde cake..... Die laatste heb ik vandaag gemaakt. Je maakt een deegbeslag van het recept van 'pound cake' - eigenlijk niets anders dan de Franse 'quatre quart-cake' - en mengt daar 200 gram vruchten door: krenten, rozijnen, sukade of gember.